Voorstel tot bescherming vierkantshoeves

Een paar maanden geleden kreeg iedereen van de gemeenteraad een schrijven in de bus rond de bescherming van vierkantshoeves. Een aantal van die hoeves zijn beschermd, anderen niet. Dat brengt ondermeer met zich mee dat er juridisch tamelijk wat ongelijkheid bestaat tussen verschillende mogelijke initiatieven. Anderzijds moeten we beseffen dat vierkantshoeves een ruimtelijke en toeristische meerwaarde bieden voor onze Gemeente.

De ontwikkeling van een beleid terzake zou dan ook zinvol zijn, stelde Filip De Bodt van LEEF! & GROEN op de laatste gemeenteraad. Hij brak ook een lans voor co-housing en andere gemeenschapsvormen van wonen, die sociaal contact bevorderen en de druk op de woonmarkt verlichten. Schepen Ronny Herremans beloofde wel om dit jaar nog een reglement ruimtelijke ordening op de gemeenteraad te brengen waar die twee zaken in opgenomen zijn.

Filip De Bodt was daar wel blij mee, maar vond dit rijkelijk laat: “Deze meerderheid heeft al sinds 2018 de tid gehad om een visie op te bouwen rond ruimtelijke ordening, maar heeft dat nooit willen doen. Ondertussen verleent de schepen totaal foutief vrijstelling van vergunning voor de padel op Evendael. Men zet onterecht op papier dat er geen vergunning moet zijn, met als gevolg dat men dat nu moet rechtzetten en zowel de buren als de aanvragers in de problemen brengt.”

Ook Jo de Loor (Roodgroen) vond dat dat gemeente zeer onduidelijk is rond die verschillende punten.

Foto: Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Financiële steun

LEEF!
Holestraat 66
9550 Herzele
BE73 0012 4559 2760

Volg ons op Facebook

Recente reacties