Opvolging boomkappingen in Herzele

Raadslid Filip De Bodt (LEEF!) vraagt extra middelen om overzicht van de waarborgen bij het kappen van bomen beter op te volgen.

Het agendapunt van raadslid Filip De Bodt (LEEF!)

Opnieuw werden in Herzele een aantal knotwilgen omgelegd zonder enige vergunning. Werkt ons systeem van vergunningen nog? We vroegen de administratie om een overzicht van kappingen en verkregen dit vlot. Men deelde ons evenwel ook mee dat niet geweten is of de wettelijk verplichte borg teruggevraagd werd of niet. Volgens mijn eerste informatie werd ook de heraanplant niet gecontroleerd.

Tijdens de zitting vult raadslid Filip De Bodt zijn punt mondeling aan. Er is ondertussen contact geweest tussen hem en de persoon waarover het gaat. Blijkbaar had de man wel degelijk een vergunning. Hem treft persoonlijk geen schuld. Raadslid De Bodt stelt dat het hem ook om het grotere kader gaat: blijkbaar is er geen overzichtelijke lijst van de waarborgen beschikbaar of een overzicht van de heraanplantingen.

Voorstel van beslissing

De middelen en personeel vrijmaken om deze controle dringend te doen.

Stemmen

Er wordt niet formeel gestemd over dit punt.

Beslist

Schepen Jan Van Damme antwoordt dat de milieuraad blijkbaar al lange tijd niet meer samenkomt. Dit is iets waar de gemeente als dusdanig niet veel kan aan veranderen. Dit belet niet dat de boomkappingen en de heraanplantingen wel degelijk opgevolgd worden door de gemeentelijke diensten. Uit het overzicht tot op heden blijkt trouwens dat er meer bomen heraangeplant zijn dan er geveld werden.
Het overzicht van de waarborgen zal aan raadslid De Bodt overgemaakt worden.

Notulen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Financiƫle steun

LEEF!
Holestraat 66
9550 Herzele
BE73 0012 4559 2760

Volg ons op Facebook

Recente reacties