Nog minder openbaar vervoer!

Vanaf 6 januari werden door de lijn hervormingen doorgevoerd . Er komen hoofdlijnen, regiolijnen en een flexbus. Voor de Gemeente Herzele betekent dit zeker geen wezenlijke vooruitgang,  integendeel! Lijn 49 rijdt van Herzele naar Gent en terug. Maar Geraardsbergen is enkel ’s morgens en ‘s avonds bereikbaar en zeker niet in het weekend. Dat betekent ook dat men met het openbaar vervoer vanuit het zuiden van de gemeente nog nauwelijks naar het centrum kan. De verbindingen naar Zottegem en Aalst blijven grotendeels dezelfde, maar er wordt sterk gesnoeid in de bussen die stoppen in de deelgemeenten Borsbeke en Hillegem. Die rijden enkel nog tijdens de spits en niet op zaterdag of zondag. Ter vervanging komt er een flexbus die betere uren en opstapplaatsen zou krijgen.

Het systeem werkt zeker nog niet optimaal en de reiziger moet zijn traject op voorhand aanvragen en heel  vaak loopt het fout. Ouderen, jongeren en mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen ondervinden heel wat problemen.

Wij vragen betere verbindingen naar Geraardsbergen, Aalst en Zottegem. Binnen onze gemeente eisen wij herstel van de verbindingen naar Steenhuize, Sint-Lievens-Esse, Hillegem en Borsbeke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Financiële steun

LEEF!
Holestraat 66
9550 Herzele
BE73 0012 4559 2760

Volg ons op Facebook

Recente reacties