Leef! wil overal in Herzele de focus op verkeersveilige buurten

We horen van vele Herzelenaren dat ze in Herzele meer en meer last hebben van het drukke en het te snelle verkeer. Leef vroeg dan ook aan de gemeente of ze een kaart konden voorleggen met de plaatsen, waar veel verkeersongevallen gebeurden. Maar de gemeente moest het antwoord schuldig blijven.

De gemeente kon alleen maar cijfers voorleggen met het aantal ongevallen per straat (van 2003 t/m 2016). Die cijfers slaan op het aantal ongevallen per straat. Uit die cijfers kan zelfs niet afgeleid worden op welke plaatsen in de straat de meeste ongevallen juist gebeurden.

We zijn dan ook zelf in actie geschoten en hebben zelf een kaart gemaakt. Hierbij hebben we de straten indeelden volgens het aantal ongevallen. Omdat we langere straten moesten vergelijken met kortere straten, hebben we een statistiek gemaakt met het aantal ongevallen per 100 meter voor elke straat.

Op deze manier kwamen we aan volgende indeling :

  • straten met meer dan 20 ongevallen per 100 meter (aangeduid in rood op de kaart)
  • straten tussen 10 en 20 ongevallen per 100 meter (aangeduid in oranje op de kaart)
  • straten tussen 5 en 10 ongevallen per 100 meter(aangeduid in geel op de kaart)
  • straten tussen 1 en 5 ongevallen per 100 meter(aangeduid in groen op de kaart)
  • straten met minder dan 1 ongeval(of geen ongeval ) per 100 meter (niet aangeduid op de kaart)

We zagen onmiddellijk dat de Stationsstraat met stip de straat is met de meeste ongevallen. We hebben met Leef! de buurtbewoners bevraagd en samen met hen gezocht naar oplossingen voor de verkeersveiligheid ernstig te verbeteren. 

We willen dit participatief proces (samenzitten en bevraging) nog zo veel mogelijk overdoen met bewoners van andere buurten en straten. Dit om de beleidsvoerders in Herzele aan te zetten om effectieve ingrijpende verkeersmaatregelen te nemen. Leef! zal zich blijven inzetten voor meer verkeersveiligheid en leefbare buurten en straten.

kaart ongevallen
© Leef! Herzele

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Financiële steun

LEEF!
Holestraat 66
9550 Herzele
BE73 0012 4559 2760

Volg ons op Facebook

Recente reacties