Het Schepencollege beslist om geen openbare verkiezingsborden te zetten

Geachte Directeur,
t.a.v. Het College van Burgemeester en Schepenen.

Via een mail van U vernam ik het besluit van het Herzeelse schepencollege om geen officiële verkiezingsborden te zetten voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

LEEF!&GROEN kan het daar niet mee eens zijn. Wij zijn een kleine partij, de enige in Herzele die niet nationaal gesubsidieerd is en dus op eigen kracht naar verkiezingen gaat. De centen die wij in onze campagne steken komen rechtstreeks van onze vrijwilligers. Wij hebben geen schepenen of andere bestuurders die de kas spijzen.

Wij vinden dan ook dat openbare borden er zijn om kansen te geven aan de kleinere partijen. Wie de macht heeft kan makkelijk de gemeente vol zetten met borden op privé-gronden. Anderen niet.

Bovendien werd deze mededeling zéér laat gecommuniceerd en hebben wij zoals voorheen affiches laten drukken op het formaat van o.m. deze gemeenteborden.

In Antwerpen vertrok men ook van deze beslissing, maar keerde ze om na een bezwaar bij de Raad van State door de PVDA. Ik hoop dat men in Herzele op een eenvoudige manier dit besluit kan veranderen.

Indien het argument is dat er daardoor teveel werk is voor het gemeentepersoneel, dan staat het de Open VLD/N-VA meerderheid altijd vrij zijn eigen ruimte op die plaatsen op te geven. We zijn ook steeds bereid om een handje toe te steken bij de plaatsing.

beste groeten,
Filip De Bodt
lijsttrekker LEEF!

Filip De Bodt
filip.de.bodt@skynet.be
0496/71 84 72


Video tvo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Financiële steun

LEEF!
Holestraat 66
9550 Herzele
BE73 0012 4559 2760

Volg ons op Facebook

Recente reacties