Herzele Opendeurt

Raadslid Filip De Bodt (LEEF!) vraagt om met de adviesraad Lokale Economie op zoek te gaan naar een oplossing voor het verbeteren van ‘Herzele Opendeurt’.

Het agendapunt van raadslid Filip De Bodt (LEEF!)

Tijdens de actie Herzele Opendeurt waren op zondag welgeteld twee winkels open op de Groenlaan. Mensen uit andere gemeenten die dit initiatief kwamen bezoeken waren daar zeer ontgoocheld in en keerden terug. De gemeente is hier toch wel betrokken partij als ondersteuner. Hoe kunnen we dit in het vervolg verbeteren?

Voorstel van beslissing

De gemeente agendeert dit punt op de adviesraad Lokale Economie en zoekt, in dialoog met hen, naar een oplossing.

Stemmen

Er wordt niet formeel gestemd over dit punt.

Beslist

Schepen van lokale economie Benjamin Rogiers (Open VLD) antwoordt dat er dit jaar zo’n 500 biljetten ingeleverd zijn bij de gemeente, qua aantal bezoekers is dit dus vergelijkbaar met vorig jaar. Het klopt dat er wel wat minder handelaars deelgenomen hebben, maar anderzijds waren deze wel zowel op zaterdag als op zondag open. Dit was vorig jaar een probleem toen er wel meer handelaars deelnamen aan de actie op zaterdag, maar minder op zondag. Een genuanceerd beeld dus. De schepen zal de evaluatie van deze activiteit meenemen naar de volgende vergadering van de Raad voor Lokale economie.

De burgemeester laat ook opmerken dat de gemeente Herzele bij een nieuwe cluster is ingedeeld: samen met 11 andere Vlaamse gemeenten hoort Herzele nu bij de groep van de ‘grote woongemeenten met toenemend aantal jongeren’.

Notulen

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Financiële steun

LEEF!
Holestraat 66
9550 Herzele
BE73 0012 4559 2760

Volg ons op Facebook

Recente reacties