Derde sportterrein in Herzele

Logo Leef!&Groen Herzele

De gemeenteraad van Herzele besloot een paar weken geleden tot de realisatie van een derde sportterrein op het voetbalveld van VC Herzele-Ressegem aan de post te Herzele. Er worden nieuwe kleedkamers en een kantine gebouwd. LEEF! heeft niets tegen sport en hulp aan sportverenigingen maar vindt dat alle sectoren en verenigingen op dezelfde manier moeten behandeld worden/

Het Herzeelse –N-VA/VLD bestuur investeerde de voorbije jaren in infrastructuur voor verenigingen: twee voetbalclubs, de Heemkundige Kring en Natuurpunt kregen nieuwe huisvesting. Op zich is daar niets tegen. LEEF! wil dan wel dat iedereen die infrastructuur heeft op dezelfde manier behandeld wordt en dat een reglement gemaakt wordt (zoals bij de jeugdraad) waarbij huisvesting voor iedereen gegarandeerd wordt.

Tegelijkertijd willen wij in sociale en ecologische zaken evenveel geïnvesteerd zien als in sport.

Tijdens de laatste gemeenteraad kwamen de renovatiewerken aan bod die gepland zijn aan het voetbalplein achter de post. De werken worden geraamd op 587.000 €, een stuk duurder dan verwacht. De nieuwe gebouwen worden opgetrokken in containers. Herzele heeft nog wat centen tegoed bij de intercommunale SOLVA. Zij zullen dan ook de bouw op zich nemen en de bouw financieren.

LEEF! wou samen met een aantal CD&V-mensen met ,Yves Lerminiaux als woordvoerder, de kosten beperken door de aanbesteding opnieuw te laten doen. Die aanbesteding was er een met beperkte kennisgeving en resulteerde in slechts 1 firma die zich inschreef: containerbouwer NV De Meeuw. Wij denken dat een bredere aanbesteding een prijsvoordeel kan opleveren.

De meerderheid  wenste daar niet op in te gaan en bracht bij monde van schepen Lauwaert (VLD) een aantal argumenten aan die eigenlijk met die aanbesteding zelf niets te maken hadden: de werken zijn dringend, er zijn niet veel containerbouwers…

Het voorstel om de aanbesteding te herbeginnen werd in een amendement gegoten en ter stemming gelegd. LEEF!, SP.a en de uittredende CD&V-ers Lerminiaux en De Middeleer stemden voor. De meerderheid stemde tegen deze mogelijke besparing en werd daarin gesteund door haar huidige meerderheidspartner en de CD&V-ers die vanaf januari mee de meerderheid uitmaken: Herremans, De Vuyst en De Roeck.

Filip De Bodt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Financiƫle steun

LEEF!
Holestraat 66
9550 Herzele
BE73 0012 4559 2760

Volg ons op Facebook

Recente reacties