De resultaten van de gemeentemonitor

Statistiek gemeentemonitor - Veiligheid

Raadslid Filip De Bodt (LEEF!) erkent de goede scores, maar hoopt toch op een versterking van het beleid op drie punten: verkeersveiligheid, transparantie en inspraak, fietsbeleid.

Het agendapunt van raadslid Filip De Bodt (LEEF!)

Op de website van de stadsmonitor kan men lezen dat de Herzelenaars best fier zijn op hun gemeente, maar niet tevreden over drie punten: verkeersveiligheid, transparantie en inspraak, fietsbeleid.
Wat denkt men nog te doen om dit om te buigen?

Voorstel van beslissing

De gemeenteraad engageert zich boven alle partijen heen om bij een volgende coalitie van deze punten werk te maken.

Stemmen

Er wordt niet formeel gestemd over dit punt.

Beslist

Burgemeester Johan Van Tittelboom (Open VLD) brengt een presentatie van de resultaten van de gemeentemonitor, waarbij de gemeente Herzele vergeleken wordt met de zeven aanpalende gemeenten: Zottegem, Erpe-Mere, Lierde, Geraardsbergen, Ninove, Haaltert en Sint-Lievens-Houtem. Voor heel veel zaken heeft Herzele de beste score van deze groep. Daar waar dit niet het geval is, zijn er toch al inspanningen geleverd. De inspraak van de burgers is via de buurtcontacten concreet vorm gegeven en vandaag heeft het College ook de opdracht voor de nieuwe website gegund; voor de mobiliteit werd er een mobiliteitsambtenaar aangesteld, een schoolroutekaart opgemaakt enzovoort. De burgemeester is vooral tevreden over de hoge score van het aantal inwoners dat graag in Herzele woont: 92%

De burgemeester laat ook opmerken dat de gemeente Herzele bij een nieuwe cluster is ingedeeld: samen met 11 andere Vlaamse gemeenten hoort Herzele nu bij de groep van de ‘grote woongemeenten met toenemend aantal jongeren’.

Notulen

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Financiƫle steun

LEEF!
Holestraat 66
9550 Herzele
BE73 0012 4559 2760

Volg ons op Facebook

Recente reacties