De gemeenteraad beslist de Stationsstraat grondig aan te pakken

Stationstraat

Raadslid Filip De Bodt (LEEF!) vraagt dat een principebeslissing genomen wordt om, samen met de inwoners, de Stationsstraat grondig aan te pakken.

Het agendapunt van raadslid Filip De Bodt (LEEF!)

De bewoners van de Stationsstraat spraken zich uit voor een verdere verbetering van de straat. Samen maakten ze een nota met een aantal voorstellen, dat bij het dossier van het agendapunt wordt gevoegd.

Voorstel van beslissing

De gemeenteraad bespreekt dit document, keurt het goed en plakt een timing op de gepaste verbeteringswerken, zodat de straat voorlopig mee vernieuwd wordt tegen de tijd dat het kruispunt Vier Wegen opnieuw open gaat. Hij vraagt dat een principebeslissing genomen wordt om de straat grondig aan te pakken, samen met de inwoners.

Stemmen

Er wordt niet formeel gestemd over dit agendapunt

Beslist

Schepen van openbare werken Jan Van Damme (Open VLD) zegt dat het afschaffen van het beurtelings parkeren en het inrichten van parkeervakken een heel moeilijke zaak is. Wat de asfaltvakken betreft: hiervoor is de gemeente in onderhandeling met het Agentschap Wegen en Verkeer. In ieder geval is de herinrichting van de Stationsstraat een zaak die een serieus budget zal vragen. De schepen zal de nota van raadslid De Bodt ook voor advies overmaken aan de politie.

De gemeenteraad beslist principieel om in de volgende legislatuur de Stationsstraat grondig aan te pakken, samen met de inwoners.

Notulen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Financiƫle steun

LEEF!
Holestraat 66
9550 Herzele
BE73 0012 4559 2760

Volg ons op Facebook

Recente reacties