Behoud overweg centrum

Raadslid Filip De Bodt (LEEF!) vraagt om een standpunt in te nemen omtrent de onenigheid met Infrabel.

Het agendapunt van raadslid Filip De Bodt (LEEF!)

De aanleg van fietsvoorzieningen in Herzele verloopt traag en weinig efficiënt. Dat komt omdat Herzele wat achterop hinkt. Dat komt evenwel ook omdat er onenigheid is tussen Infrabel en Herzele naar aanleiding van de vermeende sluiting van een aantal spoorwegovergangen. Vooral aan het station in het centrum lopen de meningen sterk uit mekaar. De gemeenteraad bediscussieert deze kwestie en neemt een standpunt in.

Voorstel van beslissing

Is afhankelijk van de discussie op de gemeenteraad. In eerste instantie wij pleiten voor het behoud van de overweg in het centrum.

Stemmen

Er wordt niet formeel gestemd over dit punt.

Beslist

Schepen van mobiliteit Jan Van Damme (Open VLD) reconstrueert de contacten die er geweest zijn met Infrabel. Deze instantie wou inderdaad de huidige overweg in de Stationsstraat supprimeren en een nieuw tracé laten ontstaan door een tunnel onder de spoorweg via de oude trambedding. Omdat er geen garanties waren over timing en budgettering en gelet op de uitwerking van het kruispunt aan de Vierwegen, was het voor het College geen realistische zaak. Dit werd meegedeeld aan Infrabel, nadien zijn de onderhandelingen niet meer verdergezet.

Notulen

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Financiële steun

LEEF!
Holestraat 66
9550 Herzele
BE73 0012 4559 2760

Volg ons op Facebook

Recente reacties