1527 keer merci!

1.527 keer bedankt

LEEF! & GROEN bedankt zijn kiezers voor het puike resultaat. Van 1 naar 2 zetels en van 1165 naar 1527 stemmen.

LEEF! & GROEN keek een beetje dieper naar de cijfers van de verkiezingen en de coalitievorming. De open-VLD haalt in Herzele een absolute meerderheid en de CD&V wil die aanvullen. Het laatste begrijpen we niet zo goed. Wat kan je nu gaan doen in een coalitie waar je niet eens nodig bent? Wij zullen vanuit de oppositie met plezier verder ons werk doen: constructief als het kan, kritisch als het moet.

Dan vraag je je natuurlijk ook af hoe die absolute meerderheid er komt. Mits nog 95 extra-stemmen hadden wij een derde zetel binnen. Die extra-zetel zou van open-VLD gekomen zijn en was een blok voor die absolute meerderheid. Er zijn 570 blanco en ongeldige stemmen. Onze getuigen zagen in alle bureaus dat een groot deel van die ongeldige stemmen komen van mensen die niet wisten te kiezen tussen LEEF! & GROEN en roodgroen. Ze stemmen voor beiden en dus ongeldig. Bij een lijst SP.a-LEEF!-GROEN hadden we vijf zetels gehaald en was er ook geen blauwe meerderheid! Misschien is het toch goed om dit te onthouden voor de toekomst.
LEEF! & GROEN roept zijn kiezers en allen die willen meewerken aan een sociaal en ecologisch Herzele samen voor een drankje en een open evaluatie op Woensdag 31 oktober om 20 uur in vzw ’t Uilekot, Groenlaan 39 Herzele

Nog nekeer Merci!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Financiƫle steun

LEEF!
Holestraat 66
9550 Herzele
BE73 0012 4559 2760

Volg ons op Facebook

Recente reacties